top of page
Dr. Hauschka 

Voor Dr. Rudolf Hauschka, de oprichter van WALA, was er één belangrijke gebeurtenis die grote invloed had op zijn wetenschappelijke en filosofische ontwikkeling. In 1924 ontmoette hij tijdens de antroposofische zomerbijeenkomst in Arnhem Dr. Rudolf Steiner, de oprichter van de Antroposofie. Tijdens de vele gesprekken die hij met hem had, ging het ook over de vraag: “Wat is leven.” Steiner antwoordde: “Bestudeer ritmes, want ritme is de drager van het leven.”

Hauschka nam deze raad ter harte en ontwikkelde vervolgens een conserveringsproces voor plantenextracten, zonder de toevoeging van alcohol als conserveringsmiddel. Hij maakte hierbij gebruik van de kracht van natuurlijke polariteiten. De ritmische afwisseling tussen “licht en donker”, “warmte en koude” en “beweging en rust”. Vandaag de dag maken we bij de productie van onze plantenextracten nog altijd gebruik van dit ritmische procedé.
 

Ritme als communicatiemiddel

Ritme is geen doel op zich. Ritme is onder andere een manier om in contact te komen met je lichaam. Elk organisme, zo ook het lichaam, kent en volgt verschillende ritmes.

Nemen we het ritme van de huid: je huid vernieuwt zich elke 28 dagen. Overdag heeft je huid een goede verzorging nodig om zich te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

’s Nachts regenereert je huid, scheidt ze afvalstoffen af en maakt ze talg aan.
Wij houden rekening met deze ritmes en stemmen onze cosmetica hierop af. Dagelijks gebruik van de producten van Dr. Hauschka Cosmetica ondersteunt en stimuleert het zelfherstellende vermogen van je huid. Overdag verzorg je je huid met onze rijke verzorgingsproducten.

´s Nachts adviseren wij een vetvrije nachtverzorging, zodat je huid vrij kan ademen en afvalstoffen kan afscheiden.
Je huid kent echter ook dieper liggende ritmes, zoals die in ons lymfesysteem. Onze Dr. Hauschka Therapeuten zijn gespecialiseerd in het stimuleren van de werking van onze lymfe. Het stimuleren van de lymfe zorgt voor harmonie en vitaliteit in het lichaam.
Door de natuurlijke ritmes te gebruiken, activeren we de natuurlijke kracht van ons lichaam.

Tussen welke energetische Dr.Hauschka behandelingen kun je kiezen?

Kennismakingsverzorging 30 min  ( geurcompressen , oppervlakkige reiniging , diepte reiniging , aangepaste lotion , dc )

Tijd voor mijzelf 1h10  ( voetenbad, voet-been massage , geurcompressen, gelaat verzorgen op maat, relaxatie technieken )

Ontspanningsbehandeling 1,5h ( voetenbad , voet-been massage, geurcompressen, gelaat verzorgen op maat, saunabad voor gelaat , relaxatie technieken,lymfe stimulatie )

Revitaliserende behandeling 1,5h ( voetenbad, voet-been massage , gelaat verzorging op maat , producten van de regeneratie lijn , relaxatie technieken , lymfe stimulatie )

Verzorging voor de onzuivere , acne huid 1h ( geurcompressen, verzorging van gelaat op maat , saunabad voor gelaat , lymfestimulatie )

Reinigende verzorging 1h10 ( voetenbad , voet-been massage , verzorging gelaat op maat , saunabadje voor gelaat , lymfestimulatie )

terug naar:

Verzorgingen

bottom of page