Onze therapeutische consulten:

 

Bach Bloesem therapie

Bachbloesems zijn vloeibare extracten van planten die positief inwerken op storende emoties en gemoedstoestanden zoals verontrusting, neerslachtigheid, gebrek aan zelfvertrouwen, stress, piekeren,…

Ze hebben de eigenschap om negatieve emoties om te buigen in hun positieve pool. Zo zal iemand met een minderwaardigheidsgevoel bij het innemen van bepaalde bloesems terug in zichzelf geloven en met meer zelfvertrouwen de zaken aanpakken. Negatieve emoties worden niet onderdrukt maar omgebogen in hun positieve pool zoals bijvoorbeeld gebrek aan zelfvertrouwen in zelfzekerheid of ongeduld in kalmte en rust. 

De Bachbloesems zijn 100% natuurlijk en kunnen zowel door kinderen als door volwassenen met veel succes worden gebruikt. Ze zijn totaal veilig en onschadelijk. Er is geen enkele bijwerking, je kan ze niet overdoseren en ze werken niet verslavend. Ze kunnen gebruikt worden met medicatie, inclusief homeopathie, zonder de werking hiervan te belemmeren.

 

 

Kleurlicht therapie/ BIOPTRON Chromatherapie

 

Kleurentherapie (ook bekend als chromatherapy), is een vorm van lichttherapie.
Kleur is zichtbaar licht. Licht bestaat uit gewichtloze deeltjes die zich met een snelheid van ca. 300.000 km per seconde voortbewegen. Zo heeft elke kleur zijn eigen frequentie (ook wel trilling genoemd).

Elke kleur heeft ook een specifieke uitwerking. Van sommige kleuren word je vrolijk: oranje en rood werken bijvoorbeeld stimulerend en brengen je in beweging. Van blauw word je rustig.

Kleurentherapie wordt gebruikt om een individu in balans te brengen waar energie ontbreekt, of het nu een emotioneel, spiritueel, fysiek of mentaal probleem is.

Kleurentherapie wordt gebruikt om het zelfgenezingsproces van het lichaam te stimuleren en vele ziekten te behandelen.

Onderzoek toont aan dat neurotransmitters in het oog licht stimuli aan de hersenen doorgeven, zelfs aan blinden. Ons lichaam absorbeert ook kleur via de huid. Wanneer kleur wordt overgedragen via het menselijk oog, geven de hersenen hormonen vrij van de hypothalamus, die gevolgen hebben voor onze stemming.

Kleur geeft ons meer dan alleen objectieve informatie over onze wereld, omdat het invloed heeft op hoe we ons voelen en op onze staat van gezondheid.

Voor welke indicaties wordt kleurlichttherapie ingezet?

  • Fysieke klachten: slapeloosheid, vermoeidheid, hoofdpijn, astma, eczeem, allergieën, koortslip, acne, menopauze, jetlag, nachtdienst…)

  • Psychische klachten: winterdepressie, post-/prenatale depressie, geen levenszin, beperkt zelfvertrouwen, faalangst…)

  • Emotionele problemen: trauma’s, boosheid, verdriet, angst, moeite met het verwerken van verlies, bindingsangst…)

  • Mentale klachten: winterdepressie, piekeren, concentratieproblemen, te veel in het hoofd blijven zitten…)

  • Energetische klachten: verstoorde energie door elektromagnetische vervuiling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toegepaste kinesiologie

In toegepaste kinesiologie worden zogenaamde spiertesten gebruikt. (bewegingsleer).

Zo kan het het worden ingezet bij voedingsproblematiek. Middels een spiertest kan bijvoorbeeld een intolerantie of allergie en een passend dieet worden opgespoord.

Andere dingen die met spiertesten kunnen worden gedaan zijn bijvoorbeeld het achterhalen welke Bachbloesem Remedie of Edelsteen goed bij iemand past.

Tevens kan een spiertest worden gebruikt om zicht te krijgen op ‘onzichtbare’ blokkerende energie.

 

 

Consult Tenen Lezen:

 

De voeten en tenen zijn spiegels van onze innerlijke wereld, zij reflecteren wat wij meemaken en voelen! Tenen spreken hun eigen taal!


In een consult bespreken we de totale voetdiagnostiek. Daarin komen jouw karakter, persoonlijkheid en gedragspatronen naar voor, alsook jouw gezondheid en uitdagingen!  We maken een weg open naar nieuwe inzichten in jezelf en focussen op jouw sterke punten en eigenschappen.

 

Voor wie?

Wil je graag weten in welke job je kunt uitblinken?

Wil je weten welke studierichting de beste keuze is voor jouw kind of tiener?

Wil je eens bewust worden van jouw sterke eigenschappen en uitdagingen?

Heb je het gevoel dat er van alles gebeurt en weet je niet van waar het komt?

Zijn je nagels of tenen in korte tijd veranderd en weet je niet hoe dit komt?

Wil je weten welk verhaal jouw baby te vertellen heeft?

 

Dan is een consult tenen lezen zeker iets voor jou!

Voetreflexologie

De gedachte achter de methode van reflexologie is dat ziek zijn het signaal is van eenverstoorde harmonie tussen de eenheid van lichaam en geest. Het doel van reflexologie is om deze harmonie weer te herstellen. Voetreflexologie gaat ervan uit dat alle organen en weefsels een punt in de voet hebben waarin ze weerspiegeld worden.

Door middel van massage, druk en warmtetoevoer kan de voetreflexoloog blokkades, die zich in het lichaam hebben gevormd, opheffen. Deze blokkades word je tijdens de massage gewaar doordat je last krijgt van pijn, prikkels, jeuk, verandering van huid, transpiratie, kleurverschil... De plaats waar je last krijgt, geeft aan welk orgaan of lichaamsdeel niet goed functioneert.

Wanneer de blokkades zijn opgeheven of opgelost, is het lichaam in staat zichzelf te genezen.
Een voetreflexoloog geneest dus niet, hij/zij helpt jou om te genezen.  De reflexoloog gaat ervan uit dat hij/zij de mens als geheel behandelt en niet alleen dat gedeelte van de voet dat pijn doet.

Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van de Boomoliën of Bouchardon-olië. Deze zijn gecreëerd vanuit een zeer intens contact tussen de mens en de natuur. Iedere olie draagt de energetische eigenschappen van een boom of een struik, een unieke kwaliteit of dynamiek. Deze kwaliteiten of dynamieken hebben een helend karakter op ons hele wezen. Ze kunnen ons fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel ondersteunen.

Zwangerschapsbehandeling

 

Zwangerschap: één van de mooiste perioden in ons leven!
Er groeit letterlijk nieuw leven in ons, wat we 9 maand moeten koesteren en aandacht geven.
Niettemin ondergaat ons lichaam vele veranderingen met daarbij wat vervelende kwalen, zoals opgezette enkels en benen, bekkeninstabiliteit, vermoeidheid en lage rugpijn.

In deze weldoende verzorging schenken wij aandacht aan al deze kwaaltjes. En we laten de moeder in spe en het ongeboren kindje genieten van ritmische aanrakingen.

We beginnen met een welgeurend en harmoniserend Rozen voetenbad met zachte lymfestimulatie.

Daarop volgend maken we afwisselend gebruik van verschillende harmoniserende en tonifiërende producten. Deze verzorging ondersteunt zo een vlotte bevalling.

Verder krijg je tips om er een onvergetelijk mooi en intens moment van te maken!

Energetische Baden met Edelstenen

In deze therapeutische behandeling dompelen we je lichaam onder in een oase van rust en heling van het water verrijkt met tal van edelstenen waar je lichaam op rust en oplaadt en de energetische werking van 12 soorten verpulverde edelstenen met Himalaya zeezout. Verder schijnen wij een juiste kleurlicht- frequentie op je lichaam, zodat je energetische lichaam kan opladen daar waar nodig!

Het is reeds wetenschappelijk bewezen dat water alle informatie en energieën opslaat waar het mee in aanraking komt.

Wij bestaan uit meer dan 75% water dus trillen wij mee in de ritmische watergolfjes in het bad!

Energetische massages

 

Tijdens een energetische massage werken wij met energetisch afgestemde oliën , deze zijn steeds verwarmd.

Er kunnen westerse en/of oosterse technieken gebruikt worden tijdens deze massage, gaande van accupressuur , lomi lomi technieken, anti stress , holistic pulsing, shiatsu grepen, ademhalings oefeningen,..

Steeds uitgaande van wat het lichaam nodig heeft op dat moment!

Er kunnen ook verwarmde edelstenen, Bian stenen of bazalt stenen ingezet worden om in het lichaam meer doorstroming te krijgen of dingen beter te kunnen loslaten.

Je kunt kiezen tussen volgende energetische massages:

- 35 min ( focus op hoofd, nek schouders en rug)

- 60 min ( focus op rug , hoofd , nek en benen )

- 90 min ( focus op hoofd, nek rug, benen, voeten, armen en buik )

Medische pedicure

Je voeten zijn harde werkers. Dag in dag uit brengen ze je overal naartoe. Je hele lichaam steunt erop.

Draag dus zorg voor je voeten en laat ze op tijd behandelen als je een probleem hebt!

B​ij een pedicure (of gediplomeerd medisch voetverzorger) kan iedereen terecht voor een goede basisverzorging. De juiste voetverzorging is belangrijk, want ze kan veelvoorkomende problemen (zoals ingegroeide nagels, schimmels, zwemmereczeem, wratjes, likdoorns, nagelverkleuringen en kloven) voorkomen of verminderen. 

In de praktijk worden deze zaken steeds op basis van natuurlijke producten of etherische oliën doeltreffend behandeld om zo jouw huidflora niet te beschadigen!

Verder worden er ook orthopedische technieken toegepast, zoals siliconen ortheses die op maat kunnen worden gemaakt om zo een juiste teenstand te bekomen.

Make up met energetische en biologische Cosmetica

Zou het niet fantastisch zijn om je gelaat te doen stralen met verzorgende make up?

Die je poriën niet afsluit maar doen ademen?

Onze Dr.Hauschka make up is vrij van geur-kleurstoffen alsook bewaarmiddelen en is niet getest op dieren maar steeds op mensen.

De heilzame ingrediënten zijn afkomstig van biologisch dynamische teelt en is verrijkt met kleurpigmenten uit de natuur of vanuit mineralen en halfedenstenen, zoals een lapis lazuli, amber, amethist,..

Make up van Dr.Hauschka heeft het talent om je schoonheden te ontdekken en te accentueren!

De kunst is als make-up artist om je karakter en persoonlijkheid naar voor te brengen en ze niet om te buigen tot iets anders.

Je moet jezelf extra goed voelen en je innerlijke kracht en zelfvertrouwen moet erdoor aangesterkt worden wanneer je wordt opgemaakt!

De ogen zijn de weerspiegeling van je Ziel, Dr.Hauschka make-up laat daarom je ogen stralen als sterren aan het heelal!

© 2018 Het Holistisch Instituut | Vaartstraat 16 | 8000 Brugge | 050/31.32.93 | info@hetholistischinstituut.be